Turblogg: Storbukt-tinden (Rødtind) (2010-01-25)

Endelig sol!

Omsider slapp vintermørket taket over Tromsø. Vi ønsket sola velkommen fra en av Tromsøs mest besøkte topper.
Etter flere dager med mildvær, regn og vind var ikke optimismen alt for stor da vi rullet inn på en islagt parkeringsplass utenfor skiklubben. Vi måtte nok se langt etter puddersvingene i dag ja.

Føret var mildt sagt hardt det første stykket og en enslig langrennsløper strevde med teknikken på blankisen mens vi krysset fingrene for at fellene hadde tilstrekkelig med grep til at vi kom oss helskinnet over isen.

Turen opp gjennom skogen gikk likevel greit og is gikk i det minste over til å bli hard snø, greit nok for en av sesongenes første toppturer.

Litt oppi bakken begynte og de første solstrålene å titte over fjellene i sør. Det vidunderlige røde lyset spredte seg rundt oss og ikke mange sekunder senere var is og hardt føre glemt. Med panorama utsikt over Tromsø og Kvaløya i den første vintersola kan man ikke deppe over litt under middels skiforhold.

Turen mot toppen gikk raskt, og med hyppige kikk over skulderen for å nyte sola til fulle. Herlig å være ute i sola igjen!

Før nedkjøringen tok vi med oss en liten ekstra runde bort til Storbukt-tinden hvor vi spente på oss skiene og krysset fingerene for at vi fant litt mer enn bare is nedover. De første svingene ned det bratteste partiet på Rødtind bekreftet dessverre bare vår frykt for harde forhold... Det ble alt annet enn en lydløs og myk ferd ned fjellet. Til vår store glede viste det seg at lenger ned var det et parti med mye mykere snø, og om ikke pudder, så fikk vi oss i hvert fall noen gode svinger før vi forsvant inn i skogen og hadde "tre-utfor" på is ned til bilden igjen.

Alt i alt en flott tur hvor utsikten og det å bare være ute nok var den største opplevelsen, men litt godsnø i midten var absolutt med på å trekke opp stemningen også.

Snørapport

Det har vært mildt den siste tiden og dette bærer også Rødtind preg av. Det var mulig å oppspore noe løs snø i siden mot dalen, men ellers veldig mye hardt.

Rapport lagt inn: 2010-01-25

Hvite Drømmer
post@hvitedrommer.no