Turblogg: Nordfjordtinden (2010-04-21)

Noen dager må man ta seg "værfri" fra jobb og skole

Det ligger 20-30 cm relativt ny snø på fjellet, sola skinner og det er ikke et vindpust... Valget mellom jobb og ski er egentlig ikke et reelt valg, all fornuft tilsier at man må komme seg ut!
Da vi kjørte innover Kattfjordeidet denne morgenen lurte vi litt på hvor alle hadde blitt av. Det var tydelig at noen hadde vært ute i går kveld, det var spor ned fra topper på begge sider av veien, men i dag var det ikke en eneste bil eller person å se. Riktignok var ikke klokka mer enn litt over 0800, men med det været som var hadde vi ventet flere folk på fjellet.

Det at det ikke var mange folk gjør selvsagt ingenting. Når vi runder svingen og ser ned mot Nordfjorden og ser Nordfjordtinden rett i mot gjør det helt klart absolutt ingenting at folk ikke har stått opp enda. 700 høydemeter med urørt hvit snø er en perfekt måte å starte en onsdag morgen på:)

Varmen hadde gjort at de 20-30 cm nysnø som lå der var litt tung, men ikke på noe problem så tung at det ikke lå an til å bli en fantastisk nedkjøring. Det er akkurat denne tanken på en nedkjøring som er så bra når man er på vei opp en urørt side. For hvert skritt bygger forventningene seg opp og de kjenner at gledesrusen bobler i blodet. Oppstigningen er verken så bratt eller lang at man trenger mange pauser, men med en utsikt og et vær som i dag så må man ta seg tid til å kikke seg litt rundt og nyte at man er ute på fjellet.

"Problemet" med sånt vær er at man ser så utrolig mange muligheter overalt. Jeg har strengt tatt bare lyst til å fyke ned og løpe opp på neste fjell, og neste fjell og neste fjell...

Men først ned fra dette... 700 høydemeter, litt over 30 grader, ingen spor, helt åpen side, perfekt sikt! Kan vi be om noe mer?

Liver er herlig!

Snørapport

Det ligger godt med snø i fjellet og helt ned til fjorden. Den bærer klart preg av at den er solpåvirket og hvis det blir minusgrader mot kvelden er det stor sjanse for at man får et skarelag å hanskes med. Ellers virket snøen stabil, til tross for at det fortsatt er tydelig lagdeling. Det har gått og går småras fra skavler og bratte sider, men vi observerte ingen ferske flakskred.

Rapport lagt inn: 2010-04-21

Hvite Drømmer
post@hvitedrommer.no