Turblogg: Finnkollen (2010-04-25)

En siste dag med sol...

Yr har ikke akkurat imponert med værmeldingene i det siste. Litt usikker på om vi skal tro på at det til uken blir mye nedbør og vind, men i god "føre var" stil var det best å dra ut på tur i dag også, uansett så var det jo sol :)
Med 4 toppturer på like mange dager og nok av skole- og jobbforberedelser som "egentlig" burde blitt gjort var det ok å prøve seg på en litt kortere tur en dag. Samtidig var målet å finne en nordvendt side med tørr snø og uten spor. En utfordring etter en uke med knallvær i Tromsø og spor nesten overalt.

Valget falt derfor på den noe ukjente Finnkollen. Ved parkeringen så det i hvert fall lovende ut med tanke på folk, det var to andre biler der, men skisporene i snøen viste seg å være i smaleste laget og dermed lite trolig at de hadde samme rutevalg som oss.

Etter litt god gammeldags "bushing" gjennom granskog og litt ekstra knoting fordi vi ønsker å ha de åpne sidene som var så urørt som mulig til veien ned stod vi snart over tregrense og skue utover dagens landskap.

Lille Finnkollen lå foran oss og var akkurat så urørt som vi liker at fjell skal være. Det så og ut til at de renne som går ned fra fjellet var minimalt påvirket av både vind og sol. Kanskje dette kunne bli en av de dagene vi alle lengter etter med urørt pudder ned store sider og i strålende vær?

Sikk-sakk opp til toppryggen og en "obligatorisk" tur innom varden før det var på tide å banke isen ut av gåmodusen på bindingene, rive av fellene og spenne støvlene...

Allerede fra første sving fikk vi svaret vi ønsket på om snøen var upåvirket av sol og vind. 20-30 cm sprutet opp i hver sving og det gikk sving i sving nedover og det eneste som var synlig under hjelm, briller og Gore-Tex var nok et skikkelig puddersmil!

Når også skogen bød på overraskende morsom kjøring og halsbrekkende unnamanøvreringer når trærne kom litt for fort var turen akkurat det som skulle til for å sette prikken over i'en på en herlig toppturuke.

Hvis yr for en gangs skyld skulle få rett skal det gå greit med et par dager hvile, hvis ikke, vel da får vi sette et par prikker til over samme i'en:)

Snørapport

Nordsidene er fortsatt forholdsvis upåvirket av sola, men vinden begynner å forvandle snøen på utsatte steder. Forholdsvis tørr snø fra ca 300 meter og oppover. Ingen tegn på svakheter i snødekket.

Rapport lagt inn: 2010-04-25

Hvite Drømmer
post@hvitedrommer.no