Turblogg: Buren (2010-05-06)

Sommerslush på Buren

Etter noen fantastiske uker med nordvendt pudder var det på tide å se hva solen har gjort med den sørvendte snøen. Det ble knallvær og sommerslush fra topp til bunn fra lille, kjære Buren.
Tidligere i uken var det en litt optimistisk gjeng som var på pudderleting opp på Durmålstinden, men skare og is selv i de mest skjermete nordsidene gjorde at det i hvert fall ikke ble sesongens høydepunkt. Derfor var det i dag heller på tide å prøve sørsidene igjen. Med en varm maisol stekende over hele Tromsø lovet det godt for å få litt god soloppvarmet slush.

Til tross for kongevær og håp om god snø var det faktisk relativt få ute i forhold til hva det har vært de siste ukene. Bare 4-5 personer på Buren på en godværsdag er sjelden kost... For oss som var der gjorde selvsagt ikke det noe.

Turen ble uten tvil årets varmeste til nå. Solen virkelig stekte hele veien opp og resulterte i god brunfarge og myk snø. Returen svarte definitivt til forventingene. Slush fra topp til bunn og minimalt med lugging selv med relativt råtten snø helt nede ved veien.

Fare for at det snart blir anmarsjer hvor skiene må bæres litt om dette været fortsetter...

Snørapport

Det er fortsatt lagdeling i snøen fra ca 200 meter og oppover. Riktignok begynner det å ble veldig stabilt i sørsidene og det eneste jeg klarte å løsne ut i dag vår våtsnøskred der hvor det var bratt nok for det. Fortsetter det med varmt, klart vær er det ikke lenge igjen før vi har vårsnø i hele sørsider.

Rapport lagt inn: 2010-05-06

Aktuelle linker

Hvite Drømmer
post@hvitedrommer.no