Turblogg: Skitntinden (2009-05-08)

Maisnø på Skitntinden

Fra et Bergen i full sommer til et Tromsø hvor snøen fortsatt ligger på fjellet. Herlig, herlig!
Ettersom vinteren har sluppet taket i Bergen måtte vi nordover for å få snø. Kvaløya er da et supert alternativ med snødekte topper til uti juni.

Valget vårt falt på den populære Skitntinden, en enkel, men morsom topp som ligger lett tilgjengelig fra vei.

Som det seg hør og bør på en vårski tur starter vi lett antrukket med jakken i sekken, så mye lufting som mulig og store mengder solkrem. Litt våt og råtten snå til å begynne med, men det tok ikke lange tiden før snøen ble litt fastere, men fortsatt myk. Perfekte forhold for nedturen!

Før man kan kjøre ned må man riktignok opp. Det hele ble rett og slett en stor nytelse. Kjempevær og en utsikt som rett og slett var helt fantastisk der fjellene på Kvaløya lå badet i sol og ikke en sky i sikte. Det var litt hardt den siste bratta opp mot toppen, men ikke verre enn at det var brukbart feste med fellene og plutselig var vi oppe.

For vår del holdt det lenge med å nå skitoppen, hovedtoppen bød på litt større utfordringer enn vi hadde planer om i dag. I stedet ble det lunsj, bilder og avslapping. Livet er herlig!

Etter passe lang tid på toppen var det på med skiene og riste beina litt på de første meterne før hardt føre gikk over til godslush. Perfekt føre til å legge på noen gode lange svinger nedover fjellsiden!

Sommeren kan godt vente noen uker til med å komme...

Snørapport

Mye våt snø i lavlandet og begynner å bli knapt med snø i solsiden opp mot Trollskardvannet. Høyere opp bar det preg av at snøen har vært våt og deretter smeltet igjen. Fortsatt vintersnø mot toppen. Små våtsnøskred løsnet lett ved skikjørers belastning opp mot vannet. I gryten over vannet hadde det gått flere selvutløste våtsnøskred og vi observerte og et par lignende skred fra toppene rundt.

Rapport lagt inn: 2009-05-08

Hvite Drømmer
post@hvitedrommer.no