Lille Blåmann

Kvaløya, Troms

Høyde

861 moh

Sesong

Nov-Mai

Høydeforskjell

800 m

Tidsbruk

3 timer

Grad

1

Helning

20-30 grader

Beskrivelse

Lille Blåmann er et rimelig skredsikkert og populært toppturmål på Kvaløya både for de med fjellski og tyngre utstyr. I en helg med godt vær er du nesten garantert å treffe på en hel del andre med samme mål.

Start

Du kjører sørover på Kvaløya og når du kommer til Eidskjosen og Eide handel fortsetter du sørover(hold til venstre). Etter noen kilometer kommer du til Håkoybotn med en snuplass og, om vinteren, en stor parkeringsplass på et gjorde.

Veien opp

Til å begynne med følger du skiløypa oppover. Etter hvert treffer du på noen høyspentmaster som forsetter oppover mot fjellet. Disse lager en fin åpning i skogen som man følger helt til ledningene dreier nordover.

Turen herfra kan stort sett gå hvor som helst, fjellet ligger rett foran deg. En enkel og slak rute er å følge nordryggen oppover. Etter å ha passert et hus med en mast begynner det etter hvert å flate ut og det er et relativt flatt strekke til den første toppen som også er skitoppen.

Selve toppen på Lille Blåmann er Stålhovet og ligger litt lenger nordvest på samme platået.

Nedturen

Nedkjøring går normalt et sted mellom ryggen du fulgte opp og rett sør. Det er et stort område å boltre seg på og man velger linje etter forhold og ferdigheter. Ingenting som er styggbratt på denne siden, men det er terrengformasjoner som både er store og bratte nok til å være skredutsatte.

Bilder

Kart


Vis Hvite Drømmer i et større kart
Hvite Drømmer
post@hvitedrommer.no