Middagstinden

Kvaløya, Troms

Høyde

1006 moh

Sesong

Nov-Mai

Høydeforskjell

800 m

Tidsbruk

4 timer

Grad

2

Helning

25-35 grader

Beskrivelse

En av flere perler som ligger på rekke og rad innover Kattfjordalen. Turen har en litt lenger anmarsj enn de andre toppene, men nedkjøringen er rett og slett fantastisk!

Start

Fra Tromsø kjører du til Kvaløya og videre sørover til Kaldfjord. Fortsett videre innover Kattfjordalen. Parker litt vest for Kattfjordvatnet, rett ved brua hvor Tverrfjellelva krysser veien.

Veien opp

Følg bekkedalen opp mot Tverrfjellvannet og gå videre opp til vann 554. Her står du nå foran en ca 400 meter høy fjellside med rom for mye skilek på vei ned. Turen opp går langs ryggen i vest og dreier etter hvert inn i hovedsiden. Den siste kneiken opp til sadelen er litt bratt, men går fort.

De fleste som er her for skikjøring snur her, men skal du helt til topps må du følge ryggen mot vest videre oppover noen 100 meter til.

Nedturen

Turen ned går samme vei som opp. Legg gjerne en tur innom Tverrfjellet når du først er her. Hvis du ikke ønsker å gå hele veien over vannet igjen er det og mulig å kjøre ned i "lavlandet" fra nordøstsiden av Tverrfjellvannet.

Bilder

Kart


Vis Hvite Drømmer i et større kart
Hvite Drømmer
post@hvitedrommer.no