Nordmannviktinden

Kåfjordsalpene, Troms

Høyde

1355 moh

Sesong

Nov-Mai

Høydeforskjell

1300 m

Tidsbruk

5 timer

Grad

3

Helning

30-35 grader

Beskrivelse

Høyt over Lyngenfjorden ligger Nordmannviktinden, bare et litt langt steinkast unna fergeleiet i Olderdalen. Toppen byr på fantastisk utsikt og mange spennende nedkjøringer i de fleste himmelretninger.

Start

Fjellet ligger ved Olderdalen i Kåfjordsalpene. Enkleste vei i fra Tromsø er å ta fergen fra Brevikeidet til Svensby, kjøre videre til Lyngseidet og ferge derfra til Olderdalen.

Det er mulig å starte oppstigningen rett fra fergekaia, men bedre å ta seg opp i boligfeltet og parkere ved en snuplass i enden av veien i boligfeltet.

Veien opp

Turen går fra parkeringen og opp på østsiden av elva som kommer ned mellom Nordmannviktinden og Giilavarri. Følg 380 meterkvoten på kartet vestover og rund rundt på sørsiden av et lite utspring.

Turen fortsetter nå oppover en forholdsvis bratt side hvor mye av terrenget er over 30 grader. Kryss frem og tilbake og kom tilbake på østryggen ved 700 meterskvoten. Herfra følger du ryggen videre oppover.

På rundt 1200 meter flater det ut og resten av veien til toppen går i flatt terreng. Det er en fin tur, men hvis planen er å kjøre på ski ned samme vei som du gikk opp er det ut i fra et skikjøringsperspektiv ikke nødvendig å gå lenger.

Nedturen

Nordmannviktinden har mange flotte nedkjøringer. Veien du gikk opp gir godt boltre rom i en stor åpen side og er blant de slakeste veiene ned.

Det er og mulig å ta seg ned i helvetesdalen, men returen til parkeringen blir da lang.

Et tredje alternativ er å kjøre sørrenna fra toppen. Denne ser du store deler av veien opp. Dette er et bratt alternativ hvor det meste går i over 40 grader. Bør kun kjøres i svært stabile forhold.

Bilder

Kart


Vis Hvite Drømmer i et større kart
Hvite Drømmer
post@hvitedrommer.no