Nordfjordtinden

Kvaløya, Troms

Høyde

769 moh

Sesong

Nov-Mai

Høydeforskjell

760 m

Tidsbruk

4 timer

Grad

2

Helning

25-35 grader

Beskrivelse

Nedkjøringen fra Nordfjordtinden ned mot Nordfjorden byr på en fantastisk stor åpen side på litt over 30 grader. Toppen byr på skikkelig tind til tare kjøring og man ender så og si opp fjorden.

Start

Kjør mot Kvaløya og retning Sommarøy. Etter at du har kjørt forbi Kattfjordeidet og Nordfjorden åpner seg foran deg ser du Nordfjordtinden rett forut på høyre side av fjorden.

I stedet for å ta av mot Sommarøy forsetter du mot Liland. Parkering er ved en av parkeringslommene langs veien.

Veien opp

Turen opp starter rett opp fra veiene opp opp siden. Lit tett skog til å begynne med, men snart åpner det seg opp og det er mer eller mindre fritt valg av veien opp. Toppen er den vestre av de to toppene.

Vær oppmerksom på at nordsiden er bratt og at det kan henge forholdsvis store skavler over kanten. Med andre ord, ikke gå for langt ut mot kanten.

Nedturen

Nedkjøring er ned samme side som du kom opp. Bare velg den linjen du har lyst til.

Det er og muligheter for å kjøre ned til Finndalen. En litt brattere start, men ellers fint og åpent. Et enda brattere alternativ er å ta seg et stykke videre nordover på ryggen og slippe seg ned mot Kråkskardet. Her er starten 45 grader +, men en oversiktelig side gjør det helt overkommelig, under stabile forhold vel å merke.

Bilder

Kart


Vis Hvite Drømmer i et større kart
Hvite Drømmer
post@hvitedrommer.no