Andersdalstinden

Tromsø(fastlandet), Troms

Høyde

1221 moh

Sesong

Nov-Jun

Høydeforskjell

1150 m

Tidsbruk

4 timer

Grad

2

Helning

30-35 grader

Beskrivelse

En virkelig artig sak på innkjøringen mot Tromsø. Stor nordvendt side, akkurat passe bratt til at lange svinger er tingen og med en topp som får testet brattkjøringen litt for de som vil det.

Start

Andersdaltinden ligger langs E8 mot Tromsø, litt nord for Laksvatn. Parkering er normalt ved parkering på vestsiden av veien, evt. på diverse parkeringslommer langs veien.

Veien opp

Fra parkeringen går det strake veien opp. Starter gjennom skogen og kommer etter hvert opp til en flate før gryta opp mot toppen. Herfra lønner det seg å følge vestryggen oppover. Litt før toppen smalner ryggen og det blir kronglete å ta seg videre opp med ski. Valget er da enten å ta skiene på sekken og fortsette oppover eller sette dem igjen her. Hvis du ønsker en bratt start på turen(40 grader pluss) er første alternativet bra, hvis ikke så er det MYE bra kjøring ved å slippe seg inn i gryta herfra.

Turen videre opp til fots følger ryggen opp og rundt et par klipper før det flater litt ut til selve toppunktet. Er det hardt føre kan stegjern og isøks være godt å ha da det både er langt og bratt ned...

Nedturen

Hvis du har valgt å ta med skiene helt opp er det mye moro ved å slippe seg relativt rett ned på nordsiden av toppen. For å komme inn i en renne som leder deg inn i gryta må du trekke litt vest for selve toppunktet. Husk at det kan ligge relativt store skavler her så ha en plan for hvor du skal for du roter deg for langt ut mot kanten.

Renna ned mot gryta er på litt over 40 grader og bred nok til å få satt litt svinger. For de som vil er det og muligheter for et dropp eller to.

Nede i selve gryta er det bare å velge linje fritt. Masse plass å boltre seg på og godt med høydemeter.

Vel nede på flata gjenstår bare returen til bilen, omtrent den samme veien som du kom opp.

Bilder

Kart


Vis Hvite Drømmer i et større kart
Hvite Drømmer
post@hvitedrommer.no